Syns man inte, finns man inte. Eller?


I fredags kunde vi läsa om Isabella Löwengrip som behövde ta en paus och tänkte därför ta en ”bloggfri helg”. Detta förklarade hon för sina läsare i ett blogginlägg på på sin blogg, troligtvis för läsarna inte skulle undra varför hon inte bloggat på hela helgen och därmed skapa egna teorier om varför bloggandet upphörde. Då började jag undra om detta verkligen var nödvändigt. Behövde hon verkligen förklara för sina läsare om varför hon inte kom till att blogga under helgen? Har närvaron på sociala medier kommit till den gräns då vi faktiskt behöver förklara för våra följare/besökare/läsare varför vi inte kommer att uppdatera om helgens aktiviteter?

Jag har även sett många som skriver liknande förklaringar på twitter, att de inte kommer vara närvarande för att de åker till landstället över helgen, men aldrig har jag själv skrivit något liknande. För mig är sociala medier ett sätt att knyta nya kontakter, det är kul och det är lustfyllt. Hade jag känt en press att jag måste närvara varje dag, får inte missa en enda intressant diskussion och att jag sviker när jag inte uppdaterar på en hel helg, då hade jag troligtvis tappat intresset.

Samtidigt förstår jag hur Isabella tänker när hon skriver detta inlägg. Bloggen är kärnan till hennes karriär och hennes bloggläsare är en viktig del av hennes framgång. Självklart behöver hon värna om sina läsare för att de ska fortsätta besöka hennes blogg, och därför förklarar hon också varför hon tar en bloggfri helg. Dock ger det mig en  tankeställare om att jag själv kanske behöver tänka likadant om mitt nätverk via olika sociala medier. Jag vill inte behöva känna denna press, betyder det då att jag inte värnar tillräckligt om mitt nätverk?

Ramona

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s